Portada » Diables del Poblesec

Diables del Poblesec

Título de caja
Els diables del Poble Sec som una associació de cultura popular i tradicional catalana que treballem per recuperar i mantenir la nostre tradició del foc. El conformem diablons, diables, diablesses, tabalers i una bèstia de foc.  Festa i diables són dos termes indivisibles, i prova d’això és l’activitat contínua que se succeeix dins el calendari festiu de Catalunya, on no hi ha festa sense foc.El Diables del Poble Sec van néixer l’any 1985 d ela mà de l’associació de veïns del barri i grup de de persones interessades per la cultura popular i l’animació al carrer. L’any 2012 van estrenar la seva bèstia de foc: el gat Sirius que avui esta aquí per ballar al so dels tabals.
Participen en els actes de foc de la Mercè, els actes de Santa eulàlia, la Festa Major del barri i correfocs i cercaviles arreu del territori, la setmana passada estàvem a Montcada i abans hem anat a Sant Boi o les Franqueses.

EL proper 12 de novembre organitzarem ala plaça del Molino la IV Trobada d’amics del Sirius, una trobada de besties amb correfoc i tabalada. Enguany els convidats són:

LA FARFOLLA DE LA SAGRADA FAMILIA

EL CABRÓ DE LES FRANQUESES DEL VALLES

EL BOC DE CAN VERNET DE SANT CUGAT

EL ROSEGACROTS I LA BRUIXA ISOLDA DE CABRERA DE MAR

Són membre de la Federació de Dimonis de Catalunya i fundadors de la Federació de Diables de la ciutat de Barcelona.